Tenul mixt

Caracteristicile tenului mixt:

-este caracterizat printr-o piele care reprezinta exces de sebum in zona T-ului (frunte, nas, barbie) si portiuni uscate pe obraji, are un aspect uniform, o circulatie buna, o culoare sanatoasa si este cel mai intalnit in randul adultilor;

-are nevoie de tratamente diferite folosind produse cosmetice pentru fiecare tip de piele care se regaseste pe fata;

– prezinta mici puncte negre in special in zona T semn ca porii contin impuritati.
 

Tratamente pentru tenul mixt:

– Lemnul si coaja de santal deschid si curata porii in profunzime eliminand luciul zonei T.

– Pentru tonifiere, o solutie vegetala cu musetel, lavanda, rozmarin, fenicul, trandafir, radacina de tataneasa sau galbenele, ajuta la reglarea sebumului în exces si la hidratarea zonelor uscate. Apele florale cu trandafir, lavanda, neroli, lamâie si rozmarin pulverizate pe fata în timpul zilei previn deshidratarea tenului.

– Tratamente intensive: exfolierea regulata a tenului cu masca sau scrub neabrazive ajuta la îndepartarea celulelor moarte si deschiderea porilor. O data sau de doua ori pe saptamâna foloseste o masca pe baza de iaurt sau argila pentru a îmbunatati textura pielii si micsorarea porilor. O data pe saptamâna poti face o inhalatie cu lamâie, menta , rozmarin sau cimbru.

– Pielea va beneficia de la cremele pe baza de hidrozi-acizi si vitamina C. Produsele care contin alfa-hidroxi acizi tind sa normalizeze tegumentul.

– Pastrati la frigider o sticluta cu apa de trandafiri. Imbibati o bucata de vata cu apa de trandafiri rece si tamponati fata. Savurati senzatia de prospetime care apare.

– Luati 3-4 masuri de pulpa de papaya fara seminte, bine coapta. Pasati-o bine si raciti-o in frigider. Aplicati-o pe fata timp de 10-15 minute, apoi indepartati-o cu apa rece. Papaya ajuta la normalizarea tenului mixt si gras, conferind o stralucire sanatoasa a tenului.

– Curatarea partilor cu ten gras se face cu fulgi de ovaz inmuiati in apa distilata. Se intind fulgii pe fata si decolteu, se lasa circa 30 de minute, apoi se indeparteaza si se clateste pielea cu apa calda.
 
 
 

Un comentariu

Un gând despre „Tenul mixt

Lasa un comentariu: