Tenul matur

Caracteristicile tenului matur:

Este acel ten care si-a pierdut tonusul si fermitatea, sunt vizibile riduri fine sau profunde. Cel mai des acest tip de ten este specific persoanelor cu vârste peste 50 de ani, ca semn al îmbatrânirii, dar poate aparea si la persoane de 40 de ani sau pentru cei norocosi, la 60 de ani. Cel mai adesea este un ten uscat, dar poate fi si normal sau gras. Tenul matur poate dezvolta si hiperpigmentare, pete datorate vârstei si pistrui.
 

Tratamente pentru tenul matur:

Retentia de apa este cheia pentru prevenirea accentuarii ridurilor, deci este importanta evitarea sapunurilor care usuca. Pentru curatare foloseste o lotiune sau crema delicata o data sau de doua ori pe zi. Se recomanda cele pe baza de lapte si ulei de floarea soarelui.

Pentru tonifiere cele mai indicate sunt lotiunile pe baza de glicerina cu trandafir, lavanda, musetel si pulverizarea unei ape florale din aceeasi gama pentru hidratarea în timpul zilei.

Pentru hidratare se recomanda un elixir sau o crema puternic hidratanta pe baza de seminte de morcov si trandafir.

– pentru a minimiza aparitia si adâncirea ridurilor, a atenua petele, foloseste de doua ori pe saptamâna o masca de fata fructat-acida pe baza de zmeura, papaya, capsune sau ananas. Tot saptamânal se recomanda inhalatiile cu lavanda, seminte de fenicul sau galbenele pentru hidratare, curatarea impuritatilor si intensificarea circulatiei.

– Zilnic se aplica o crema de ochi si se poate aplica o masca de fata puternic hidratanta pe baza de miere de albine.

Lotiune pentru revitalizare:

* 100ml gel de aloe, 40ml ulei de susan, 2-3 picaturi ulei eteric de lamaie. Se pun toate ingredientele intr-o sticla si se agita bine, pana cand se omogenizeaza. Lotiunea obtinuta se va aplica pe fata si pe gat, se lasa cateva minute, apoi se spala cu multa apa calduta.

O metoda foarte interesanta, destinata tenurilor mature, este urmatoarea: se vor folosi bai de aburi in care se adauga 10 picaturi de ulei de musetel, 2 picaturi de ulei de lavanda si 2 lingurite din uleiul de masline. Efectele sunt remarcabile dupa prima aplicare a metodei.
 
 
 

Un comentariu

Un gând despre „Tenul matur

Lasa un comentariu: