Tenul uscat

Caracteristicile tenului uscat:

-are o textura delicata, fragila, subtire, mata, are tendinta sa se cojeasca si sa se inroseasca usor;

-imbatraneste mai repede decat tenul normal si gras;

-ridurile de expresie sunt mult mai vizibile la acest ten;

-este cauzat de glandele sebacee care nu produc grasime suficienta pentru a mentine pielea lubrifiata;

-hidratarea este deficitara deoarece pielea, desi absoarbe apa, nu o poate fixa;

-la prima vedere este are un aspect normal, cateodata de invidiat – fara comedoane si impuritati, dar este foarte predispus la iritatii, exfolieri, aparitia ridurilor fine, senzatia de uscaciune si usturime;

-poate fi de doua feluri: ten alipic (lipsa de sebum) si ten deshidratat (lipsa de apa).

Tratamente pentru tenul uscat:

Aloe vera il hraneste in timp ce extratul de alge confera celulelor viata lunga.

Este recomandat sa folositi crema de fata pe baza de alfa-hidroxi acizi (sau AHA, intrucat sunt cele mai cunoscute). AHA sunt derivati din lapte, fructe si trestie de zahar. Acesti acizi exfoliaza usor straturile superficiale, uscate ale tegumentului si in acelasi timp hidrateaza noile straturi descoperite. Ele au efecte benefice asupra tenului mat, uscat si exfoliat, conferind tenului un aspect stralucitor.

Atat AHA cat si vitamina C ajuta in reducerea liniilor fine si a altor semne de imbatranire. Astfel, poti obtine un rezultat rapid prin folosirea pe parcursul zilei a unei creme hidratante sau ce contine vitamina C si a unei creme pe baza de AHA pe perioada noptii.

Amestecati 1 masura de apa de trandafir cu 1 masura de miere si aplicati usor pe fata. Se va lasa sa actioneze aproximativ 15-20 de minute, dupa care se va spala cu apa calduta. Mierea hidrateaza si catifeleaza tenul uscat si este suficient de blanda pentru a se folosi zilnic.

Masajul regulat al fetei cu ulei de migdale si de ajuta de minune tenul uscat. Si uleiul de masline este ideal pentru tenul uscat.

Luati un sfert dintr-o para. Indepartati coaja si o razuiti. Raciti-o intr-un frigider. Aplicati-o pe piele si lasati sa actioneze timp de 15 minute. Spalati apoi cu apa rece. Perele ajuta la catifelarea tenului uscat si ii confera un aspect stralucitor.

Folositi lotiuni pe baza naturala de tei, nalba sau musetel

Laptisorul de matca, mierea de albine, incorporate in crema de fata sau sub forma de lotiuni- sunt remedii pretioase pentru mentinerea pielii suple si sanatoase

Produsele lactate maresc aciditatea pielii uscate

Spalaturi cu apa de ovaz sau cu apa de tarate de grau. Pentru aceasta, se va pune o lingura de faina de ovaz sau de tarate de grau intr-un litru de apa rece si se va spala pielea. Se va lasa sa se zvante, apoi se va aplica o crema hidratanta

Stergeti zilnic tenul uscat cu un tampon imbibat in lapte dulce.

Pentru calmarea tenului iritat, dar si pentru vitaminizare si hidratare, se va sterge pielea cu suc proaspat de struguri albi, acrisori. Se va lasa sa se zvante, apoi se va spala cu apa calduta in care s-a adaugat putin bicar bonat de sodiu.

Tamponati pielea, dupa demachiere, cu o lotiune preparata din 2 lingurite de tinctura de galbenele si 100 ml de apa de trandafiri. Puneti totul intr-o sticluta si agitati energic, dupa care tamponati pielea.

Pentru tenuri uscate sunt recomandate plante care activeaza circulatia periferica, precum si plante cu proprietati emoliente ca galbenelele, gutuile, castravetele, crinul, levantica, musetelul, nalba-de-cultura, nalba-mare, pepenele galben, salata-verde si sunatoarele.

1 galbenus, 15ml otet de mere, 1 lingurita glucoza, 50ml ulei din germeni de porumb. Se amesteca galbenusul, otetul de mere si glucoza, apoi se adauga uleiul putin cate putin, amestecandu-se ca la maioneza. Se curata pielea cu aceasta pasta folosind tampoane, apoi se curata cu multa apa calduta.

* 30ml apa de trandafiri, 10ml apa de portocal, 20ml ceai de anason, 20ml ceai de tei, 1 lingurita cu miere, 5ml otet de fructe. Apele de flori cu ceaiurile se incalzesc putin, apoi se adauga mierea. Se pune la racit dupa care se adauga otetul si se pune continutul intr-o sticla inchisa la culoare si se pastreaza la rece. Se curata zilnic tenul cu aceasta solutie, folosind dischete pentru demachiat. Inainte de folosire se agita foarte bine.

* 50ml apa de flori de portocal, 50ml apa distilata, 20ml glicerina. Se pun toate ingredientele intr-o sticla si se agita puternic. Cu ajutorul dischetelor pentru demachiat, se sterge bine fata cu lotiunea obtinuta. Se pastreaza la loc racoros, nu in frigider.

* Jumatate de castravete ras (fara coaja), zeama de la o jumatate de lamaie, 60ml suc de morcovi, 30ml ulei de migdale. Castravetele ras se stoarce si zeama se filtreaza printr-o panza mai rara. Se amesteca zeama obtinuta cu celelalte ingrediente si se pune intr-o sticla inchisa la culoare. Se sterge fata fie cu o discheta pentru demachiat fie cu vata, in fiecare seara. Se pastreaza la rece iar inainte de fiecare intrebuintare se agita puternic.

3 comentarii

3 gânduri despre „Tenul uscat

  1. tenul uscat e foarte greu de ingrijit mai ales iarna. Eu mereu aveam probleme cu tenul si pielea in sezonul rece pentru ca se usca mult mai tare. Apoi am mers pe la cativa doctori si am inceput sa folosesc lotiunea de protectie de la Gloves In A Bottle la recomandarea unui doctor. De cand am folosit aceast produs toate problemele legate de tenul si pielea uscata si crapata au disparut definitiv Recomand cu incredere produsul.

Lasa un comentariu: